«Одеський припортовий завод» відновлює роботу: підприємство закупає газ на мільярди гривень

Городская хроника Новости

15 серпня «Одеський припортовий завод» оголосив тендер на закупку природного газу на більш ніж 4 мільярда гривень. ОПЗ є найбільшим хімічним підприємством країни та одним із найбільших споживачів природного газу. Так, у попередні роки завод споживав близько 60 млн куб м газу на місяць.
Це вже повторний тендер на закупівлю природного газу для потреб підприємства, попередній відбувся 25 липня. Цього разу ОПЗ планує придбати 242,557 мільйонів кубометрів природного газу з очікуваною вартістю 4,185 млрд грн (з ПДВ).
Очікувана ціна газу становить 17 254 гривень за тисячу кубометрів (з ПДВ). Торги пройдуть 22 серпня, а термін поставки газу – до кінця поточного року.
Попередній тендер з купівлі 251,811 млн кубометрів газу на суму 4,13 млрд грн., не зважаючи на повідомлення про перемогу в тендері ТОВ «Агроторггруп» або «Вілбур Коммодітіз», ОПЗ скасував.
За повідомленнями учасників ринку, ОПЗ мав намір відновити повноцінну роботу до кінця літа. У зв’язку з оголошенням нового тендеру, ймовірно, початок роботи заводу може бути перенесено на осінь.
Нагадаємо, завод було зупинено у 2021 році, тоді ОПЗ працював уже понад два роки за давальницькою схемою з ТОВ «Агро Газ Трейдінг» (АГТ). За час роботи АГТ поставила для ОПЗ майже 1,4 млрд кубометрів природного газу.

Джерело інформаційного повідомлення Українська Служба Інформації (УСІ)

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.