Южненська громада попрощалася з захисником України Олександром Лановенком

Городская хроника Новости

4 жовтня на площі Перемоги біля пам’ятника захисникам Вітчизни відбулося прощання з мешканцем Южного, старшим сапером 1 інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу в/ч А7395, старшим матросом ЗСУ Олександром Лановенком. Він героїчно загинув 30 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Ольгіївка, Бериславського району Херсонської області.


До площі зійшлися рідні, побратими, мешканці громади, а також представники міської ради та виконавчого комітету, щоб віддати останню шану Герою. Кожен із присутніх відчував глибоку втрату. Поруч із рідними, чоловіки, бойові товариші загиблого, не стримували сліз, адже втрата побратима — це рана, яка надовго залишиться в серці.


З прощальним словом виступив міський голова Володимир Новацький:
«Дуже хотілося б, щоб ми з такого приводу зібралися тут востаннє. Це надзвичайно важко, коли отримуєш звістку про чергову втрату мешканця нашого міста. Безумовно, боляче всім жителям громади, але найтяжче – рідним і близьким. Співчуття вам… Я розумію, що ви зараз переживаєте найважчі часи свого життя. Проте впевнений, що перемога буде, і ми збиратимемося на цій площі з іншого приводу. Вічна слава Олександру! Слава Україні!»


Слова скорботи також виголосили побратими Олександра, згадуючи його як еталон героїзму та відданості своїй справі. Вони з болем наголошували на тому, що його відвага й професіоналізм назавжди залишаться в пам’яті тих, хто мав честь воювати поруч з ним.


Цього дня у Южненській громаді було оголошено День жалоби. На знак скорботи Державні Прапори на будинках і спорудах були приспущені.


Олександр Лановенко назавжди залишиться в наших серцях як мужній захисник і справжній патріот України. Його подвиг служитиме прикладом для прийдешніх поколінь. Вічна слава Герою!

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.