Сьогодні в Южненській громаді знову панує скорбота

Городская хроника Новости

На площі Перемоги, біля пам’ятника захисникам Вітчизни, відбулося прощання з одним із найкращих синів України – молодшим сержантом Дмитром Анатолійовичем Нефьодовим. Вірний присязі та своєму обов’язку, старший навідник самохідного артилерійського дивізіону загинув 20 вересня 2024 року в бою біля селища Плещіївка Краматорського району на Донеччині, віддавши своє життя за мир та свободу своєї Батьківщини.

Сьогодні, 24 вересня, в Южненській громаді оголошено День жалоби. На знак глибокої скорботи по загиблому Захиснику державні прапори приспущені на всіх будівлях громади. На прощальній церемонії виступив Южненський міський голова Володимир Новацький, який наголосив на болі та важкості втрати: «Перш за все висловлюю співчуття родині… Дуже важко втрачати… Ми повинні розуміти, що зараз, у цю хвилину, тисячі й тисячі хлопців знаходяться на передовій і боронять країну. Безумовно, у цю хвилину багато хто віддає своє життя за нас із вами, за Україну. Коли ми збираємося тут – а це вже понад шістдесяти разів – це дуже важко. Коли отримуєш інформацію, що знову наш житель загинув – це стрес. Скільки це ще може продовжуватися? Раніше щотижня ми ховали когось із громади. Щотижня! А сьогодні минуло вже 50 днів без похорон… Здавалося, все закінчилося, але, на жаль, не так сталося. І ось ми знову тут, знову прощаємося. Я дуже хотів би, щоб ми більше не збиралися з цього приводу. Тому що це пережити дуже і дуже важко. Слава Дмитру! Слава Герою! Слава Україні!»

До слова також приєдналися колеги Дмитра. Вони згадали про молодого чоловіка, який мав жити, працювати, виховувати дітей, любити свою родину. Але ворог прийшов на нашу землю, руйнує наші міста та вбиває наших людей. «Ми ніколи цього не пробачимо і ніколи не забудемо. Ми будемо завжди пам’ятати наших Героїв. Вічна пам’ять Дмитру. Слава Україні!» – прозвучало від товаришів Захисника.

Южненська громада сьогодні схилила голови перед черговим героєм, чиє ім’я назавжди залишиться в серці кожного з нас. Вічна пам’ять Дмитру Нефьодову.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.