Сьогодні в Южненській міській раді відбулося засідання регіонального оперативного штабу з підготовки житлово-комунальних, паливно-енергетичних об’єктів та закладів соціально-культурної сфери Одеської області до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 років

Городская хроника Новости

Засідання мало на меті проаналізувати стан готовності районів та обговорити подальші кроки для забезпечення безперебійного опалювального сезону.

На заході виступив Володимир Карпич, тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської обласної державної адміністрації. Він зазначив, що опалювальний сезон має розпочатися з 15 жовтня, проте, згідно з урядовими завданнями, повна готовність об’єктів має бути забезпечена до 1 жовтня. Він додав, що більшість районів вже досягли високих показників готовності, проте всі мають активізувати свої зусилля для досягнення 100-відсоткової готовності протягом наступного тижня.

За словами Карпича, стан підготовки районів виглядає наступним чином: Білгород-Дністровський район – 100%, Ізмаїльський – 98,7%, Березівський – 98,5%, Подільський – 98%, Болградський – 97,8%, Роздільнянський – 97,4%, Одеський – 96,5%.

Андрій Тимченко, заступник начальника районної військової адміністрації Одеського району, доповів про стан підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери Одеського району до роботи в осінньо-зимовий період. Він підкреслив, що більшість підприємств району завершують підготовчі роботи і на цей момент немає суттєвих проблем, які могли б вплинути на початок опалювального сезону. Тимченко зазначив, що всі необхідні інфраструктурні об’єкти будуть готові вчасно, а будь-які можливі питання вирішуються оперативно.

Южненський міський голова також виступив на засіданні, зазначивши:

«Наразі ми на фінішній прямій підготовки до опалювального сезону. Більшість наших об’єктів вже готові на 100%, зокрема Южтеплокомуненерго, системи водопостачання, житловий фонд, соціальна та культурна сфери, а також Южненська міська лікарня. Є певні технічні моменти щодо встановлення генерації на газовій установці, але плануємо ці роботи завершити в найкоротший термін. Крім того, ми активно впроваджуємо сонячні електростанції на території громади. Такі установки вже діють на дитячих садках і в лікарні. Це дозволяє не тільки економити бюджетні кошти, але й підвищувати нашу енергонезалежність. Жодних проблем у громаді на сьогоднішній день немає».

На засіданні також обговорювали питання забезпечення електропостачання критично важливих об’єктів під час можливих екстрених та стабілізаційних відключень електроенергії, а також стан підготовки закладів охорони здоров’я області до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 років.

Джерело інформаційного повідомлення сторінка ЮМР у соціальній мережі Facebook

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.