Верховна Рада не змогла перейменувати місто Южне та інші населені пункти Одеської області.

Городская хроника Украина

Верховна Рада провалила голосування за перейменування 333 міст України, в числі яких була ціла низка населених пунктів Одеської області: нардепи заблокували трибуну, а потім пішли на погоджувальну раду.

Загалом парламент хоче перейменувати 27 населених пунктів в Одеській області. В тому числі, селище і колишній райцентр Тарутино Болградського району збираються перейменувати на Бессарабське, село Роща в тому ж районі стане Новим Парижем, Первомайське в Роздільнянському районі отримає назву Болгарка, а село Перше Травня Захар’ївського району стане Щасливим. Також у Роздільнянській громаді з’явиться своя Молдаванка – також замість села Перше Травня.

Нагадаємо, закон про деколонізацію та дерусифікацію вимагає перейменування місто Южне. Перша запропонована назва міста була простим перекладом з російської на українську, тобто Південне. Цю нову назву свого міста підтримали близько 80% містян, але депутати міськради під час сесії не підтримали не один із запропонованих варіантів, за які голосували мешканці.
Не дочекавшись пропозицій від міської влади, профільний комітет ВР вирішив назвати місто Порт-Аненталь. Це викликало неабиякий ажіотаж серед населення та породило багато мемів.

Керівництво парламенту і фракцій на погоджувальній раді вирішили підготувати нову постанову щодо перейменування населених пунктів, яку внесуть на розгляд Верховної Ради.
Про це у середу, 18 вересня, заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

За його словами, з документа вилучать пʼять населених пунктів з перейменуванням яких виникли проблеми.
Йдеться про Южне, Южноукраїнськ, Синельникове, Первомайськ і Павлоград.

Тобто ті міста, які не увійдуть в загальну постанову – будуть реєструватись окремими постановами, коли це станеться невідомо. І депутати зможуть подавати свої альтернативи до них.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.